آزمایش اول- تعیین نقطه ذوب
دوشنبه, ۲۷ بهمن ۱۳۹۳، ۰۹:۰۷ ب.ظ
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
نکات مهم:
- به دمایی که در آن، ماده به طور کامل از حالت جامد به مایع (یا بالعکس) تبدیل میشود دمای ذوب یا دمای انجماد میگویند.دمای ذوب/انجماد در نمودارهای فازی به عنوان نقطهٔ ذوب/انجماد مطرح میشود.تمامی نقاطی که رو خط میان فاز مایع و جامد قرار دارند همگی بیانگر نقطهٔ انجماد/ذوب هستند.معروفترین نقطهٔ ذوب / نقطهٔ انجماد مربوط به آب می باشد.نقطهٔ ذوب و انجماد همیشه برای مواد خالص در نظر گرفته می شود. ناخالصی و فشار روی نقطهٔ ذوب /انجماد تاثیر می گذارد.در حین ذوب شدن/منجمد شدن دمای جسم ثابت می ماند.
نمودار حجم و فشار(خط بین مایع و جامد نشان دهندهٔ نقطهٔ ذوب/انجماد)
- در یک جسم جامد مولکولهای تشکیل دهندهٔ آن در جای خود نوسان می کنند ولی هنوز حالت کریستالی خود را حفظ دارند.اگر به جسم سخت گرما داده شود این نوسانها بیشتر شده تا زمانی که ساختار کریستالی از هم پاشیده و جسم مایع می شود.
- فشار بر نقطهٔ ذوب/ انجماد مواد تاثیرگذار است. با بالا رفتن فشار نقطهٔ ذوب/ انجماد نیز بالا می رود.(البته یک استثنا وجود دارد: آب که با فشار بالاتر نقطهٔ ذوب ان پایین می آید). با افزایش فشار، نقطه ذوب یخ کاهش می یابد، به همین دلیل، یخها در کوه دیرتر آب می شوند، زیرا فشار هوا در آن محل کمتر است.
منبع: ویکی پدیا
۹۳/۱۱/۲۷
(( نقطه ذوب سنگ ها به جنس ان ها مربوط است؟)) یا ((نقطه ذوب الومینیون چه قدر است؟))